Vilkår og betingelser

Generelle Vilkår

Artikkel 1 – Definisjoner
I disse vilkårene menes med:

- Angrefrist: perioden innenfor hvilken forbrukeren kan benytte seg av sin angrerett.
- Forbruker: den fysiske personen som ikke handler i utøvelsen av sitt yrke eller næringsvirksomhet og inngår en fjernsalgskontrakt med næringsdrivende.
- Dag: kalenderdag.
- Varighetstransaksjon: en fjernsalgskontrakt som gjelder en serie produkter og/eller tjenester, der leverings- og/eller oppfyllingsforpliktelsene er fordelt over tid.
- Holdbar databærer: ethvert middel som gjør det mulig for forbrukeren eller næringsdrivende å lagre informasjon som er rettet personlig til ham, på en måte som muliggjør fremtidig tilgang og uforandret reproduksjon av den lagrede informasjonen.
- Angrerett: muligheten for forbrukeren til å avstå fra kontrakten innenfor angrefristen.
- Næringsdrivende: den fysiske eller juridiske personen som tilbyr produkter og/eller tjenester på avstand til forbrukere.
- Fjernsalgskontrakt: en kontrakt hvor det, i sammenheng med et system organisert av næringsdrivende for fjernsalg av produkter og/eller tjenester, kun benyttes en eller flere fjernkommunikasjonsmetoder for å inngå kontrakten.
- Fjernkommunikasjonsmetode: middel som kan brukes til å inngå en kontrakt uten at forbruker og næringsdrivende er fysisk til stede på samme sted.
- Generelle vilkår: de aktuelle generelle vilkårene for næringsdrivende.

Artikkel 2 – Virksomhetsinformasjon

OV-Ecommerce

Oude Amersfoorsteweg 78, 1213 AE, Hilversum, The Netherlands

E-postadresse: Info@stova-oslo.com
Organisasjonsnummer: 92183409
MVA-nummer: NL004931766B21

Artikkel 3 – Anvendelse
Disse generelle vilkårene gjelder for alle tilbud fra næringsdrivende og alle fjernsalgskontrakter og bestillinger mellom næringsdrivende og forbruker. Før fjernsalgskontrakten inngås, skal teksten til disse generelle vilkårene gjøres tilgjengelig for forbrukeren.

Hvis dette ikke er rimelig mulig, skal det før fjernsalgskontrakten inngås opplyses om at de generelle vilkårene kan innhentes fra næringsdrivende, og de vil bli sendt kostnadsfritt på forbrukerens forespørsel så snart som mulig. Hvis fjernsalgskontrakten inngås elektronisk, kan teksten til disse generelle vilkårene i stedet gjøres tilgjengelig elektronisk på en måte som gjør at forbrukeren lett kan lagre den på en holdbar datamaskin. Hvis dette ikke er rimelig mulig, skal det før fjernsalgskontrakten inngås opplyses om hvor de generelle vilkårene kan leses elektronisk og at de vil bli sendt kostnadsfritt på forbrukerens forespørsel, enten elektronisk eller på annen måte. Hvis det i tillegg til disse generelle vilkårene også gjelder spesifikke produkt- eller tjenestevilkår, gjelder andre og tredje avsnitt tilsvarende, og forbrukeren kan alltid påberope seg den vilkår som er mest gunstig for ham i tilfelle av motstridende vilkår. Hvis en eller flere bestemmelser i disse generelle vilkårene på noe tidspunkt er helt eller delvis ugyldige eller blir erklært ugyldige, forblir avtalen og disse vilkårene ellers gyldige, og den aktuelle bestemmelsen skal erstattes snarest mulig gjennom forhandlinger med en bestemmelse som i størst mulig grad nærmer seg den opprinnelige. Situasjoner som ikke er regulert i disse generelle vilkårene, skal vurderes i samsvar med ånden i disse generelle vilkårene. Uklarheter om tolkning eller innhold av en eller flere bestemmelser i våre vilkår skal tolkes i samsvar med ånden i disse generelle vilkårene.

Artikkel 4 – Tilbudet
Tilbudet skal inneholde en fullstendig og nøyaktig beskrivelse av de tilbødte produktene og/eller tjenestene. Åpenbare feil eller feil i tilbudet binder ikke næringsdrivende. Alle bilder, spesifikasjoner og opplysninger i tilbudet er indikative og kan ikke gi anledning til erstatning eller heving av avtalen. Bilder av produkter er en sannferdig fremstilling av de tilbødte produktene. Næringsdrivende kan ikke garantere at de viste fargene nøyaktig samsvarer med de ekte fargene på produktene.

Ethvert tilbud skal inneholde slik informasjon at det er klart for forbrukeren hvilke rettigheter og forpliktelser som er knyttet til aksepten av tilbudet. Dette gjelder spesielt:

- Prisen inkludert skatter;
- Eventuelle fraktkostnader;
- Måten avtalen inngås på og hvilke handlinger som er nødvendige for dette;
- Om angrerett gjelder eller ikke;
- Måten betaling, levering og utførelse av avtalen skjer på;
- Fristen for aksept av tilbudet, eller fristen innenfor hvilken næringsdrivende garanterer prisen;
- Høyden på taksten for fjernkommunikasjon dersom kostnadene ved bruk av fjernkommunikasjonsmetoden beregnes på en annen basis enn den vanlige basistaksten for det brukte kommunikasjonsmiddelet;
- Om avtalen blir arkivert etter inngåelse, og hvordan forbrukeren kan få tilgang til denne;
- Hvordan forbrukeren kan kontrollere og, om ønskelig, korrigere de oppgitte dataene i forbindelse med avtalen før avtalen inngås;
- Eventuelle andre språk enn norsk som avtalen kan inngås på;
- Etiske regler som næringsdrivende har underlagt seg og hvordan forbrukeren kan se disse etiske reglene elektronisk;
- Minimumsvarigheten av fjernsalgskontrakten i tilfelle av en varighetstransaksjon.

Valgfritt: tilgjengelige størrelser, farger, typer materialer.

Artikkel 5 – Avtalen
Avtalen inngås, med forbehold om det som er bestemt i avsnitt 4, på det tidspunktet forbrukeren aksepterer tilbudet og oppfyller de fastsatte vilkårene. Hvis forbrukeren har akseptert tilbudet elektronisk, skal næringsdrivende umiddelbart bekrefte mottak av aksepten elektronisk. Så lenge mottak av denne aksepten ikke er bekreftet av næringsdrivende, kan forbrukeren heve avtalen.

Hvis avtalen inngås elektronisk, skal næringsdrivende treffe passende tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre den elektroniske overføringen av data og sørge for en sikker webmiljø. Hvis forbrukeren kan betale elektronisk, skal næringsdrivende ta passende sikkerhetstiltak. Næringsdrivende kan, innenfor lovens rammer, undersøke om forbrukeren kan oppfylle sine betalingsforpliktelser, samt alle fakta og faktorer som er viktige for en ansvarlig inngåelse av fjernsalgskontrakten. Hvis næringsdrivende på grunnlag av denne undersøkelsen har gode grunner til å ikke inngå avtalen, har han rett til å avslå en bestilling eller forespørsel eller knytte spesielle vilkår til utførelsen.

Næringsdrivende skal sammen med produktet eller tjenesten til forbrukeren sende følgende informasjon, skriftlig eller på en måte som gjør at forbrukeren lett kan lagre den på en holdbar datamaskin:
a. Besøksadressen til næringsdrivendes kontor hvor forbrukeren kan henvende seg med klager;
b. Vilkårene for hvordan og på hvilken måte forbrukeren kan benytte seg av sin angrerett, eller en tydelig melding om at angrerett ikke gjelder;
c. Informasjonen om garantier og eksisterende service etter kjøp;
d. Opplysningene som er nevnt i artikkel 4, avsnitt 3, med mindre næringsdrivende allerede har gitt disse opplysningene til forbrukeren før avtalen ble utført;
e. Kravene for oppsigelse av avtalen hvis avtalen har en varighet på mer enn ett år eller er av ubestemt varighet.

I tilfelle av en varighetstransaksjon gjelder bestemmelsen i forrige avsnitt kun for den første leveringen. Hver avtale inngås under suspensiv betingelse av tilstrekkelig tilgjengelighet av de aktuelle produktene.

Artikkel 6 – Angrerett
Ved kjøp av produkter har forbrukeren mulighet til å heve avtalen uten oppgivelse av grunner innen 14 dager. Denne fristen begynner dagen etter mottak av produktet av forbrukeren eller en representant som forbrukeren har utpekt og som er kjent for næringsdrivende. I løpet av angrefristen skal forbrukeren håndtere produktet og emballasjen med om

hu. Forbrukeren må kun håndtere og inspisere produktet i den grad det er nødvendig for å bestemme produktets art, egenskaper og funksjon. Forbrukeren er ansvarlig for verdiforringelse som følge av håndtering av produktet utover det som er nødvendig for å bestemme produktets art, egenskaper og funksjon. Forbrukeren kan ikke bruke produktet, og må returnere det i den stand og med emballasjen som den ble mottatt i. I tilfelle av en varighetstransaksjon begynner angrefristen dagen etter inngåelse av avtalen.

Forbrukeren har ikke rett til å angre på avtalen i tilfelle av:

a. Avtaler som er inngått under en offentlig auksjon;
b. Produkter som er laget etter spesifikasjoner av forbrukeren, som ikke er prefabrikkerte og som er laget utelukkende for den enkelte forbruker;
c. Produkter som raskt kan forringes eller har en begrenset holdbarhet;
d. Forseglet produkter som ikke kan returneres av helse- eller hygieniske årsaker og som ble brutt etter levering.

Hvis forbrukeren ønsker å benytte seg av sin angrerett, må han informere næringsdrivende innen angrefristen, og han må følge næringsdrivendes instruksjoner. Forbrukeren skal returnere produktet så snart som mulig og i alle tilfeller senest innen 14 dager etter at han har meldt fra om angre, med mindre annet er avtalt. Forbrukeren betaler kostnadene ved retur av produktet med mindre annet er avtalt. Hvis produktet ikke kan sendes tilbake per post, kan forbrukeren kreve tilbakebetaling for de kostnadene ved å returnere produktet som overskrider den vanlige portoen, hvis dette ikke er gjort.

Artikkel 7 – Kostnader ved tilbakebetaling
Næringsdrivende skal tilbakebetale alle betalinger fra forbrukeren, inkludert standard leveringskostnader, uten unødvendig forsinkelse og i alle tilfeller innen 14 dager etter den dag næringsdrivende har mottatt meddelelse om forbrukerens beslutning om å angre. Næringsdrivende bruker samme betalingsmiddel som forbrukeren benyttet for den opprinnelige transaksjonen, med mindre forbrukeren uttrykkelig har samtykket i annet. Tilbakebetalingen kan imidlertid utsettes til næringsdrivende har mottatt produktet, eller til forbrukeren kan bevise at han har returnert produktet, alt etter hva som skjer først. Næringsdrivende skal sørge for å refundere eventuelle ekstra kostnader i forbindelse med retur.

Artikkel 8 – Utenlandsk returlager
Hvis produkter tilbys til forbrukeren fra en nettbutikk med lager i utlandet, gjelder de samme betingelsene som nevnt i artikkel 6 og 7, men kostnadene forbundet med retur av produktet kan være høyere på grunn av forsendelse til utlandet. Næringsdrivende er ansvarlig for å gi forbrukeren fullstendig informasjon om eventuelle høyere kostnader ved retur av produktet før avtalen inngås.

Artikkel 9 – Utkast til utkastet
Næringsdrivende forplikter seg til å gi forbrukeren et fullstendig utkast til avtalen, eller den aktuelle informasjonen, på forespørsel, for å gi forbrukeren mulighet til å kontrollere, forberede og gjennomføre avtalen.

Artikkel 10 – Levering og utførelse
Næringsdrivende skal ta nødvendige tiltak for å levere produktet til forbrukeren i samsvar med avtalen og innen rimelig tid, med mindre annet er avtalt. Levering skjer ved å sende produktet til den adressen som forbrukeren har oppgitt, med mindre annet er avtalt. Hvis levering er forsinket eller hvis et produkt ikke kan leveres, skal forbrukeren informeres om dette uten unødvendig forsinkelse og i alle tilfeller innen 30 dager. Næringsdrivende skal tilbakebetale eventuelle beløp som allerede er betalt. I tilfelle av urettmessig forsinkelse kan forbrukeren heve avtalen og kreve erstatning for eventuelle tap.

Artikkel 11 – Betaling
Med mindre annet er avtalt, skal forbrukeren betale det beløpet som er oppgitt i avtalen. Betaling skjer på den måten som er angitt i avtalen. Forbrukeren skal betale det totale beløpet som er avtalt, og har rett til å få bekreftelse på betaling. Forbrukeren er ansvarlig for å betale det avtalte beløpet, samt eventuelle andre kostnader knyttet til avtalen.

Artikkel 12 – Klagemuligheter
Forbrukeren kan klage på produkter og tjenester innen rimelig tid etter oppdagelsen av en feil eller mangel. Næringsdrivende skal gi forbrukeren en tilfredsstillende løsning på klagen, og eventuelt erstatte defekte eller manglende produkter. Klager skal sendes til næringsdrivendes oppgitte adresse.

Artikkel 13 – Klageprosedyrer
Forbrukeren kan sende klager via næringsdrivendes kundeservice eller klageavdeling. Næringsdrivende skal håndtere klager på en profesjonell måte og gi svar innen en rimelig frist. Forbrukeren kan kontakte relevante tilsynsmyndigheter eller forbrukerorganisasjoner hvis klagen ikke blir tilfredsstillende behandlet.

Artikkel 14 – Gjeldende lov og tvisteløsning
Disse vilkårene og betingelsene er underlagt norsk lovgivning. Eventuelle tvister som oppstår mellom næringsdrivende og forbruker skal behandles av de norske domstolene, med mindre annet er avtalt. Forbrukeren kan også henvende seg til det nasjonale klageorganet for forbrukersaker.

Artikkel 15 – Tvister
På avtaler mellom næringsdrivende og forbruker, som disse generelle vilkårene gjelder for, gjelder utelukkende nederlandsk rett, selv om forbrukeren er bosatt i utlandet.

Dette dokumentet gir et utkast til de generelle vilkårene for næringsdrivende, og kan tilpasses spesifikke forretningsbehov og krav.